fredag den 5. august 2011

Walnut-Whoopie pies



Walnut-Whoopie pies
Ingredienser:
300 g. hvedemel
1 tsk. natron
1/2 tsk. salt
125 g. usaltet smør 
200 g. sukker
1 stort æg
1 tsk. vaniljesukker
200 ml. kernemælk
100 g. finhakkede valnødder
100 g. hakkede mandler

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader. Beklæd to bageplader med bagepapir. 
Si mel og natron i en skål og tilsæt herefter salt, stil skålen til side.
Pisk smør og sukker i en anden skål, indtil det er lyst og skummende. Tilsæt derefter ægget og pisk godt. 
Bland vaniljesukker og kernemælk i et målebæger og hæld halvdelen af det i smørblandingen.
Tilsæt også langsomt de tørrer ingredienser (mel, natron, salt) og pisk indtil det er blandet godt sammen.
Tilsæt herefter resten af kernemælken (med vaniljen i) og rør indtil det er sammenhængende.
Vend nu nødderne i dejen og lad dejen hvile i 30 minutter.

Put 18 store eller 48 små runde klatter dej på de klargjorte bageplader med to spiseskeer Bag kagerne midt i ovnen i 10-12 minutter ved bagning af store whoopies og 8-10 minutter ved bagning af små.
Tag kagerne ud når de virker faste og placer dem straks på en bagerist eller en kølig flade.

Vaniljecreme (nok til at fylde omkring 9 store eller 24 små whoopie pies) 
Ingredienser:
400 ml. piskefløde
2 spsk. sukker
Kornene af en halv vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
1 tsk. vanilje ekstrakt (eller 1 tsk. vaniljesukker)

Fremgangsmåde:
Put alle ingredienserne i en stor skål og pisk indtil cremen begynder at blive tyk. Smag til med sukker. 
Smør et tykt lag creme på en kage og læg derefter en anden kage ovenpå, fortsæt til alle kagerne er brugt op og pynt til sidst med smeltet lys eller mørk chokolade.

________________________________________________________________________________

Ingen kommentarer:

Send en kommentar