fredag den 5. august 2011

Hjemmelavet sushi

Sushi (til 4 pers. som hovedmåtid)
Man kan lave sushi på mange forskellige måder, men vi har valgt at gøre det nemt og uden tang.
I aften lavede vi lidt forskellige ruller. Man kan egentlig sammensætte, hvad man kan lide, men her har vi lidt forskellige kombinationer, som I kan prøve.

Ingredienser:
6 dl. sushiris
6 1/2 dl. vand
5 spsk. riseddike (vi brugte æblecidereddike)
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
Laks
Rejer
Krebsehaler
Tun 
Sesam
Mayonaise 
Avocado
Agurk

Fremgangsmåde:
Put risene i en skål og skyl dem under rindende vand, skift vandet indtil vandet er klart og risene er hvide (ca. 5-6 gange). Vi brugte en si til at sortere det beskidte vand fra risene.
Hæld risene og vand i en gryde og bring det i kog med låg på.
Når vandet koger, skrues ned til middel temperatur og risene koges færdige i ca. 15 minutter (eller hvor lang tid der står på rispakken de skal have) med låg. Gryden tages af varmen og risene trækker derefter i yderlige 10 minutter.
Risene hældes nu over i en skål eller et fad som ikke er af metal og blandes med den færdige eddikeblanding (saltet og sukkeret opløst i eddike). Rør godt rundt med en ske eller spatel. 

Form risene aflange og firkantede, ved hjælp af en rismåtte (beklædt med bagepapir indvendigt) eller bagepapir hvis rismåtte ikke haves. Skær rullen ud med en våd kniv (da risene klistrer) i passende stykker.
Put derefter forskellige kombinationer af fyld på risstykkerne.
Eks: Laks med avokado/agurk, rejer/krabbehaler med avokado/agurk, tunblanding (tun, mayonaise, sesamfrø) med avokado/agurk.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar